Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 

 

 

 

 


Wereldmarkt Lier 25.11.2012

Een reis rond de wereld in één namiddag. Dat is kort gezegd de bedoeling van de Wereldmarkt, die de stad Lier op zondag 25 november in cc De Mol organiseerde en er fantastisch in slaagde.

De opkomst en de sfeer waren geweldig!
Voor wie het intussen nog niet zou kennen: de Wereldmarkt is een levendige smeltkroes van bonte kraampjes, een groot festijn van kleuren, geuren, geluiden en vooral van smaken die al je zintuigen prikkelen. Hier heerst de sfeer van Arabische soeks en Afrikaanse bazaars, van zuiderse terrasjes en Aziatische pagodes. Lier Leeft.

Op de Wereldmarkt waren er onder meer standjes met handgemaakte juwelen, exotische kleding en geurige specerijen. U kon er bovendien informatie krijgen van verscheidene niet- gouvernementele organisaties (ngo's) en andere verenigingen die via diverse solidariteitsacties actief zijn in het zuiden.

Iedereen, groot en klein, kon er doorlopend deelnemen aan de open workshops, waar er  geëxperimenteerd werd met Marokkaanse kruiden, zelf een Mexicaans juweel rijgen of verse sushi leren maken. Of je liet je inspireren om op één vierkante meter je eigen biologische groente- en kruidentuin aan te leggen, en vernam hoe je met een minimum aan inspanning en tijd een maximale opbrengst kan oogsten.

Aan het standje van ‘Vleugels van Hoop’ kon je een lekkere ‘moambe-schotel’ proeven bij een beetje uitleg over de verschillende projecten in midden Afrika.

Op het podium traden Jean Bosco Safari, peter van de vereniging ‘Vleugels van Hoop’, de Afrikaanse muziekband Kundi, de Thaise dansgroep The Thai Belles, de Armeense dansers van Haiq en het tango-ensemble Conventillo op.

Naar tekst Gazet van Antwerpen.

Top