Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 

 


Beweeg de cursor over de foto's

Mabayi

 

Mabayi


 

 

Nieuwe projecten voor 'Vleugels van Hoop'


Ronsenaar Lut De Cremer zet samen met haar collega’s van 'Vleugels van Hoop' vzw de schouders onder ontwikkelingsprojecten in Burundi en Rwanda. Begin dit jaar ging Lut ter plaatse al eens poolshoogte nemen en onlangs ging ze terug.
'Geheel onverwachts ben ik terug vertrokken naar Burundi en Rwanda. We verbleven drie dagen in Mabayi, waar het naaiatelierproject ‘Dushigikire Amahoro I Burundi’ loopt, en geloof me: het loopt formidabel'.
We waren uitgenodigd voor een voorstelling van de productie. De cursisten hadden zelfs gewacht om hun naaiwerken te verkopen omdat ze ze eerst aan ons wilden verkopen. Het werd een echt vriendschapsfeest, hetgeen nog belangrijker is. Iedere medewerker was er. De gouverneur kwam langs en zijn echtgenote, die ook lid is van ‘Dushigikire Amahoro I Burundi’. 

In Rwanda waren we terug in het Socio-Cultureel centrum ‘Twese Hamwe’ om deze keer onze steun toe te zeggen aan het project 'Huishoudkunde 2008' en het project 'Weilanden 2008' voor Damas Gisimba van het Centre Mémorial Gisimba in Kigali.'

Het Nieuwsblad - Koen Lauwereyns - 18 juli 2008

Terug naar Persarchief

Top