Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 


 

Heiende Lokeren

heiende1

GESUBSIDIEERDE VRIJE BASISSCHOOL HEIENDE
HEIENDESTRAAT 2, 9160 LOKEREN

Tel 09 348 56 34 = Fax 09 339 01 89
www.basisschoolheiende.be
www.kabaolok.be
vbs.heiende.lok@telenet.be

heiende2
Basisschool 'Heiende'
Opvolging actie
Fotoreportage


Broederlijk Delen 2009 in Basisschool 'Heiende' Lokeren

Met onderstaand bericht liet de directie van 'Basisschool Heiende' Lokeren weten dit jaar de projecten van 'Vleugels van Hoop' te willen steunen, waarvoor onze hartelijke dank.

'Tijdens de vastentijd willen we ons solidair opstellen met mensen die het niet zo goed hebben als wij.
Met de ganse school kozen we voor de organisatie ‘Vleugels van Hoop’.
Deze organisatie is mede opgericht door de schoonouders van juf Isabel.
Bovendien heeft juf Isabel haar schoonvader Rwandese roots.
Ook juf Lieve heeft een tijd in Rwanda gewoond en gewerkt.
Zij draagt dit land een warm hart toe.
‘Vleugels van Hoop’ werkt in de regio van de grote meren allerlei projecten uit zoals: Opvang van regenwater in een school, het inrichten van een slaapzaal in Shyorongi en het starten van naaiateliers in Rwanda en Burundi, ........ Zie 'Projecten'
Misschien kunnen wij door een steentje bij te dragen, deze mensen hoop geven op een betere toekomst.'

Op maandag 23 maart 2009 werd door Bernadette en François Gacas in de basisschool Heiende' Lokeren een voorstelling gegeven. Tijdens deze kennismaking konden de leerlingen uitgebreid vragen stellen, foto's en objecten uit Rwanda en Burundi bewonderen. Zien hoe kinderen in Afrika school volgen was voor velen een echte confrontatie met hun eigen leefwereld.


Opvolging actie.
Op de vraag of we onze vereniging vzw Vleugels van Hoop, in de school, mochten komen voorstellen, kregen we onmiddellijk groen licht.

Maandag 23 maart ’09 was het zover ! Wij, met pak en zak, op weg richting Vrije Basisschool Heiende.  Van klein tot groot, allemaal waren ze aanwezig en toegegeven : het was een TOF publiek !!! We kregen hun volle aandacht en na de uiteenzetting hadden we recht op talrijke spontane, leuke en interessante vragen en reacties.

Ons verzoek naar deze jonge mensen toe klonk als volgt : “Willen jullie Vleugels van Hoop verder helpen vliegen ? Vertel dan  wat je hier allemaal hoorde en zag! En als je hier of daar iets zou vergeten … geen nood.  Vertel aan al wie het horen wil dat men alles kan te weten komen op www.vleugelsvanhoop.be
Vraag aan  Mama of Papa of je zelf ook eens mag piepen op onze site: acties/ Heiende/ fotoreportage.

De leerlingen van Heiende hielden  woord !  Dankzij hun inzet werd de actie Broederlijk Delen ten voordele van Vleugels van Hoop vzw een MEGA-meevaller : 
de mooie ronde som van 500 €  !!!  Dit bedrag komt bijzonder goed van pas voor een gedeelte van project 2009 ‘Onderdak voor kinderen van Shyorongi-Rwanda’.

Bovenop de financiële steun zijn we bijzonder verheugd want we beseffen dat we kunnen rekenen op vele goede hartjes gedreven op jonge vleugels van hoop.

Onder de link fotoreportage (links) kan U de sfeer van de dag opsnuiven.

Dank je wel aan alle leerlingen van het eerste tot en met zesde leerjaar en hopelijk tot volgend jaar.
Eveneens van harte dank aan de directie, leerkrachten  en ouders van de leerlingen van de Vrije Gesubsidieerde Basisschool Heiende.

Top

Naar archief acties