Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 

 

 


We waren ‘te gast’ in de kleuter- en lagere school ‘De Luchtballon’ te Erembodegem om onze vereniging ‘Vleugels van Hoop’ voor te stellen.

Het was niet alleen een uitzonderlijk zonnige dag voor een 23ste oktober, het onthaal was al even stralend.

De opstelling van het materiaal en de computervoorstelling gebeurde in een mum van tijd. We kregen een beamer en projectiedoek ter beschikking waarvoor onze hartelijke dank.

De groepjes kleuters werden verrast met een voorstelling ‘Bumba gaat naar Afrika samen met de klas van ‘Vleugels van Hoop’, voor de allerkleinsten en kwamen onmiddellijk ‘los’. De respons was er ogenblikkelijk. Bernadette nam letterlijk een zwaar geladen valies mee en nam bijna het vliegtuig om op reis te vertrekken. François, uitgerust in een Afrikaans kleed en mét wandelstok, maakte grote indruk. Toen hij een paar Rwandese woordjes sprak was het verhaaltje compleet. Iedereen kwam aan de beurt om de Afrikaanse voorwerpen: speelgoed, muziekinstrumenten, voorwerpen vervaardigd uit bananenbladeren, …. te bewonderen en te testen.

De leerlingen van het lager onderwijs luisterden heel aandachtig tijdens de videovoorstelling en kwamen met meer concrete vragen over Afrika, bewoners, dieren, … Vooral het dragen op het hoofd met de Afrikaanse mand en het blazen op de koehoorn werd uitbundig getest.

Toen François (die kleurling is) bij het vertrek met de zware valies over de speelplaats liep, kwam een jongentje vragen: ‘Meneer, vertrek je nu terug naar Afrika?’ ……….. De dag was geslaagd!

Iedereen was tevreden! Het was voor ons een uiterst fijne dag in ‘De Luchtballon’ en we zijn heel dankbaar voor het fijne onthaal.
Dank aan mevrouw Ann De Naeyer, directrice, alle leerkrachten en vooral alle leerlingen, groot en klein, voor de enthousiaste medewerking.

 

 

Top