Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 

 

Kabale Uganda 2012
Opvolging project 2012
Fotoreportage

 Een huis voor de dakloze kinderen van CRVO

Children rescue voluntary organisation (CRVO) is een erkende NGO opgericht in Kabale, Oeganda. Het doel van deze organisatie is het terug geven van hoop aan kinderen vanaf de leeftijd van enkele weken tot 17 jaar. Focus is op de kinderen die hoop verloren vanwege fysieke, sociale, economische en emotionele foltering.
De organisatie is van plan om een tehuis met beroepsopleiding centrum op te richten zodat de kinderen de mogelijkheid krijgen om vaardigheden aan te leren en om de veiligheid te garanderen, daarom wordt een rehabilitatie voorgesteld zodat, éénmaal geïnstalleerd, het zorgen en het opvangen van verlaten kinderen mogelijk wordt.
Een tehuis speelt een grote rol in de sociale en economische ontwikkeling van deze kinderen en zal een antwoord bieden aan deze kinderen die psychisch geleden hebben.
Dit project, eens gestart , zal een groep van ongeveer 25 kinderen huisvesten alsook  andere leden van de gemeenschap die in dienst zullen worden genomen. De begunstigden zijn de getroffen straatkinderen en andere verlaten baby’s die gered worden. Dit zal CRVO helpen in het redden van kinderen, om opnieuw hoop te geven aan de kinderen, hun vroegere harde leven te doen vergeten en zal de sterftekansen verminderen door hen een thuis, een onderdak en een veilige plaats aan te bieden.
Een team zal worden opgericht om te zoeken naar een geschikte woning, de aankoop te doen, renovaties uit te voeren, ...

De begrote kostprijs voor een geschikte , afgewerkte woning is 60.000.000 Oegandese shilling=20.000 euro.

Top


Opvolging project
Een thuis voor de dakloze kinderen van CRVO – status 2 december

Na de officiële aankoop van een huis op 10 september, CRVO was verheugd ons te melden dat  de kinderen reeds op 20 oktober konden verhuizen naar hun nieuwe huis (vroeger dan de voorziene datum van 1 november).

De kinderen genieten van hun nieuwe huis, vooral in tijden van hevige regen en het uitbreken van een ernstig virus, Marburg. Geen enkel van de kinderen van CRVO werden getroffen door de dodelijke ziekte.

Ondertussen werden nieuwe groenten en zoete aardappelen geplant rond de varkensstallen, hebben de kinderen hun examens beëindigd en zijn ze begonnen aan een welverdiende schoolvakantie en sommigen oogsten de groenten die ze zelf geplant hebben.

Top


Fotoreportage

Dankzij jullie giften konden we dit huisje aankopen om straatkinderen een thuis te geven.
In de fotoreportage zijn ook nog een paar foto's te zien van de voorlopige opvang op de varkensboerderij en ... opbrengst van de groententuin.

Klik op hun nieuwe thuis om meer foto's te zien.

 

Top


Wil je de foto's zien van juni 2013: klik hier

Top