Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 


Verneem er meer over op de blog van de school via onderstaande linken:

Voorstelling 'Vleugels van Hoop'
Sponsortocht 'Samen onderweg'
Hongermaaltijd 28 februari 2013
Bezoek familie Totori zomer 2013Klein Seminarie Hoogstraten

Leerlingen en leerkrachten van het Klein Seminarie Hoogstraten zetten dit jaar, met verschillende acties, hun sterke schouders onder de projecten van 'Vleugels van Hoop' in Centraal-Afrika.

Deze Afrikaanse spreuk kan de bedoeling van al hun inzet niet beter verwoorden:

‘Veel kleine mensen, die op veel kleine plaatsen kleine dingen doen, kunnen het gezicht van de wereld veranderen’.

Hartelijk dank aan de honderden leerlingen, groot en klein, gesteund door hun leerkrachten!

Top


Bezoek familie Totori zomer 2013.

Via, Paul, de vader van leerkracht Nic Totori kwam de werkgroep Jot vorig jaar in contact met de vzw 'Vleugels van Hoop'. Met initiatieven als het hongermaal zamelden de leerlingen en leerkrachten een aardig bedrag in om via de vzw een school in Rwanda te steunen. Deze zomer is mijnheer Totori erin geslaagd om persoonlijk de cheque te kunnen gaan overhandigen. Hieronder kan je lezen hoe hij dat ervaren heeft.

Beschrijving: C:\Users\Totori\Pictures\foto's\rwanda-uganda 2013\DSC00390.JPGBeschrijving: C:\Users\Totori\Pictures\foto's\rwanda-uganda 2013\DSC00412.JPGMuraho!Een zeer hartelijke ontvangst! Dat is wel het minste wat je kan zeggen toen we op bezoek gingen in de secundaire school Sint Franciscus te Shangi (Rwanda). Leerlingen en leerkrachten van het Klein


Seminarie van Hoogstraten hebben gedurende het schooljaar 2012-2013 een grote inspanning geleverd om samen met ‘Vleugels van Hoop’ de uitrustingen van de slaapzaal van het internaat te Shangi Klik hier voor het project mee te financieren. We waren dan ook blij dat we persoonlijk werden ontvangen voor de plechtige en officiële overhandiging van de cheque!

Beschrijving: C:\Users\Totori\Pictures\foto's\rwanda-uganda 2013\DSC00444.JPGBeschrijving: C:\Users\Totori\Pictures\foto's\rwanda-uganda 2013\DSC00428.JPG

 

 

 

 

 

 


Een hele delegatie van de zusters stond ons reeds op te wachten. Na de uitgebreide kennismaking met Mützig en koekjes, kregen we een rondleiding door de school. De refters, de keuken,… en uiteraard de slaapzalen. Heel anders dan een internaat bij ons, maar wel netjes en ordelijk. Van privacy is geen sprake, want de stapelbedden staan soms tot tegen elkaar. In 2008 werd de volledige school verwoest door een aardbeving. Ondertussen werd alles zowat terug opgebouwd, maar voor de inrichting van de slaapzalen was er nog budget nodig. Een deel van onze € 10.000 werd reeds gebruikt voor de aankoop van bedden, matrassen en dekens. We hebben dus onmiddellijk kunnen vaststellen dat het geld goed gebruikt wordt en dat er een grote nood was om alle meisjes goed te slapen te kunnen leggen. De komende maanden zal het resterende deel worden ingericht.

Beschrijving: C:\Users\Totori\Pictures\foto's\rwanda-uganda 2013\DSC00470.JPGNa de rondleiding hadden de zusters nog een verrassing voor ons in petto. In een zaal met zeshonderd overenthousiaste leerlingen werden we ontvangen en getrakteerd op een fantastische dansvoorstelling door de leerlingen.  Een onvergetelijke ervaring! Onze leerlingen mogen fier zijn op hun geleverde inspanning. Laat dit een stimulans zijn om solidair te blijven met mensen die minder kansen hebben!

Verslag Nic Totori, leraar klein Seminarie Hoogstraten.

Meer foto's: klik hier.

Blog van de school: Klik hier.

Top