Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 


Heikenskermis 2011
Opvolging actie
Fotoreportage
Verslag winnaars tombola

 Heikenskermis 2011

Uitnodiging

Je komt toch ook?

Reserveer nu al een plaatske in uw agenda!

Zaterdag 20 augustus 2011 vanaf 16u30


Zomer-BBQ Heikenskermis

Volwassenen: 15€ - kinderen 8 t.e.m. 12 jaar: 10€ - t.e.m. 7 jaar: GRATIS!
Heidestraat te Moerbeke-Waas

Ten voordele van het ‘Vleugels van Hoop’ project:
Opbouw van het gezondheidscentrum
Te Mbogora – Burundi

Inschrijven?

Bel op 09/346.78.91 familie Gacas
Mail
ons onderstaande tabel
(kopiëren/plakken en ingevuld in nieuwe mail)
door op: info@vleugelsvanhoop.be

Wenst in de schrijven voor Heikenskermis 2011.

Naam

 

Adres

 

Telefoon

 

Email

 

Aantal volwassenen

 

X 15€ =

 

Aantal kinderen

 

X 10€ =

 

Kinderen tot en met 7 jaar

 

GRATIS

 

 

 

Totaal =

 


Gelieve over te schrijven op rek.nummer !! enkel voor dit evenement !! :
IBAN: BE86 7370 2111 7650  – BIC: KREDBEBB
met vermelding ‘Heikenskermis 2011’

Na ontvangst van uw storting reserveren wij uw BBQ-kaarten aan de kassa.

Gezondheidscentrum Mbogora - Burundi

Dit kleine  opvangcentrum situeert zich in Mbogora, centraal Burundi, op 84 Km van de hoofdstad Bujumbura en op 28 Km van Gitega de 2de stad van het land.
In de directe omgeving vinden we een kloostergemeenschap van  zusters die het centrum houden, verschillende lagere scholen, een secundaire school, een onderhandelingsplaats, een kleine markt, het bureel van de zoneverantwoordelijke, de veiligheidsdiensten, een sociaal buurthuis, ….


Mbogora hoofding brief


De zieken  zijn afkomstig van 9 heuvels, de 8 lagere scholen uit de streek en van het Lyceum Mbogora, dat meer dan 900 leerlingen telt.

Waarom dit project ?

Het centrum is een van de 3 gezondheidscentra in de gemeente Nyabihanga. Meer dan 98% van de 19.295 inwoners van Mbogora zijn landbouwers. De meest voorkomende ziektes in  de streek zijn : moeraskoorts, longontsteking, diarree, AIDS, wormen, ….
Tevens heeft het centrum een schrijnend tekort aan uitrustingsmateriaal.

De start der activiteiten vond plaats in de jaren ‘60. Heden is het materiaal verouderd, versleten of simpelweg onbestaand. Regelmatig is er slechts een minimum dienstverlening t.g.v. gebrek aan medicijnen en aangepast materiaal.
De oorlog (+ 10jaar) die Burundi kende, heeft als gevolg dat het centrum van Mbogora slachtoffer is van verlies en vernieling van het broodnodige materiaal.

Doelstellingen ?

Verbeteren van de hygiëne bij de plaatselijke bevolking.
Reduceren van de af te leggen afstand naar het centrum.
De opvang van de zieken optimaliseren.
Onthaal & verzorging voor elke zieke die zich in het centrum aanmeldt.
Het verzorgend personeel zal over het nodige materiaal beschikken met doelgericht werk als logisch gevolg.

Kostprijs van het project ?

Twaalf miljoen honderdzestienduizend BuFr., aan de wisselkoers 1650BuFr/Euro = 7.343,00 €

Top


Verslag van de actie


Op 20 augustus 2011 sprong Heikenskermis weer in de bres  ten voordele van één van de projecten van onze vzw. Na de  kwakkeldagen van de laatste weken was het bang afwachten of de zon ook van de partij zou zijn. En jawel, mede dankzij menig schietgebedje, werd het een prachtige, warme, zomerse dag! Al gauw liep het grasplein vol met familie, vrienden en sympathisanten.
Velen van hen zijn trouwe deelnemers aan dit feest, onze welgemeende dank voor jullie jaarlijkse aanwezigheid!
En welk feest begint niet met een aperitief: een frisse Cava of fruitsap met wat chips was het startsein voor de barbecue, terwijl menige kindervoetjes hun best deden op het springkasteel.
Onder de gulle zon, met op de achtergrond enkele luchtballonnen, een fris drankje in de hand was het gezellig keuvelen en vertellen over ons project in Burundi. De opbrengst van het eetfestijn van dit jaar gaat volledig naar de inrichting van het gezondheidscentrum in Mbogora in Burundi. Dit centrum heeft dringend nood aan meer en beter medisch materiaal voor het opvangen van de zieken uit de grote omgeving en het behandelen van ziekten zoals moeraskoorts, longontsteking, diarree.
En dan was het tijd om aan te schuiven  voor de barbecue  en het moet gezegd en geschreven worden : het was héél  lekker!
En wat nu….  Voorzitter en penningmeester op het podium in de tent? Tja, er zijn zo van die sportieve mannen die zich inzetten voor het goede doel! De eerste die het podium mocht beklimmen was Dirk Duquet voor zijn prestatie in de Ronde van Vlaanderen, de sponsoring van deze 265 km ging graag naar een project van Vleugels van Hoop! Proficiat en vooral dikke merci!

En dan Guy van Goubergen en Patrick Vermeulen aan het woord: zij fietsten van Vosselaar naar Compostella en lieten zich sponsoren ten voordele van ons project Moeder der Armen in Gikongoro, Rwanda. Heel fier en vooral heel blij en onder een warm applaus overhandigden zij aan onze voorzitter een cheque van niet minder dan 15500 euro! Een ongelooflijk bedrag voor Vleugels van Hoop dankzij een geweldige prestatie van deze twee vrienden! Een heel oprechte dankjewel!

Dirk in de bloemenPatrick en Guy aan de microfoon

Zoals bij vele kermissen en barbecues ontbrak ook nu niet de tombola. Bestuursleden en vrienden brachten de lootjes aan de man en de vrouw! Enkele onschuldige kinderhandjes mochten uit de grote doos van de voorzitter drie nummers vissen, er waren immers drie gastronomische weekends in Houffalize te winnen. Aan de winnaars: proficiat en geniet van jullie weekend.

Zo, Heikenskermis 2011 is weer voorbij en het doet goed te zeggen dat het een succes was!
Aan alle sponsors , aan alle vrienden en sympathisanten, aan alle onbaatzuchtige meewerkende handen en aan alle medewerkers van het Heiken  : onze oprechte dank voor jullie inzet, voor jullie aanwezigheid, voor jullie steun!

Graag tot weerzien op zaterdag 18 augustus voor de editie Heikenskermis 2012, ter gelegenheid van het lustrum vzw Vleugels van Hoop! We houden u uiteraard graag op de hoogte van de realisatie van onze projecten op www.vleugelsvanhoop.be

Top


Fotoreportage

U kan hier de foto's van de dag bekijken. Veel plezier!!

Top


De winnaars van de tombola laten ons weten:

Vrijdag 18 november jl. vertrokken we met pak en zak en een stralende zon naar Houffalize
'Ol Fosse d’Outh'. We kwamen toe in het hotel, maar daar was de zon achter een dik wolkendek gekropen.  We werden goed onthaald door het vriendelijk personeel. Dat de zon forfait gaf belette ons wel niet om toch al een wandeling te doen en Houffalize te gaan verkennen.
‘s Avonds hadden we een lekker avondmaal in buffetvorm:  keuze genoeg.
Het logement was goed verzorgd: een mooie kamer voorzien van alle comfort.  Er was ook een mogelijkheid om je te gaan verwennen in het zwembad en bubbelbad.
Zaterdagmorgen werden we wakker met een stralende zon en dus die dag kon niet meer stuk.
Na een uitgebreid en smakelijk ontbijt, trokken we onze wandelschoenen aan en gingen op stap voor een wandeling van een kleine 12 km. Meer kunnen we eigenlijk niet meer aan gezien onze leeftijd:
70 plussers. 
De wandeling was mooi, maar zwaar om lopen, in die zin: het ging wat bergop en -af en vooral het laatste deel was praktisch steil naar beneden.  We hebben daar wel echt “op onze adem getrapt”.
De wandeling vertrok in Houffalize en we kwamen daar ook terug toe.  Daar waren het juist St. Catharinafeesten en dat was nog leuk om mee te maken.  Het was daar een gezellige markt van allerlei kraampjes en drank gelegenheden. Wat ons opviel was dat er veel Vlaams werd gesproken. We hebben daar nog genoten van een fanfare die leuke muziek bracht.
Daarna moe naar het hotel terug voor een gastronomische maaltijd. zeer goed verzorgd en lekker en begeleid door een jager die op zijn jachthoorn zijn kunnen ten beste gaf.
Zondagmorgen zijn we na het ontbijt terug afgezakt naar onze Kempen en daar werden we dan ontvangen onder een stralende zon.
We hebben genoten van het weekend, het was leuk. Dus hartelijk dank aan jullie vereniging die het initiatief had genomen om zo een prijs te geven bij de tombola.
We wensen “Vleugels van Hoop” nog veel succes voor de inzet van de mooie projecten die jullie verwezenlijken. Rik en Rachel

Top