Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 

 


Cibitoke Burundi 2023
Opvolging juli 2023
Fotoalbum


 

Regenwateropvang en toiletten

Locatie:                Zone Cibitoke, commune de NTAHANGWA, Burundi

Duurtijd:            6 maanden

Aanvrager:          SELEMANI Michel 
                 Association de Secours et d’Assistance aux Femmes et Enfants au Burundi (ASAFEBU)

Voorstelling project:

De Anania-school werd vernietigd na de crisis in het land.
Dankzij ASAFEBU is de school herbouwd, maar nog lang niet af.
De hygiënische omstandigheden voor studenten en docenten zijn erbarmelijk. Qua toiletten hebben ze alleen een onbeveiligde open put gemaakt door de ouders van leerlingen.
Deze situatie maakt de school van Anania mede door het gebrek aan water tot een broedplaats voor bacteriën. Al deze omstandigheden leiden tot meer ziekteverzuim, desinteresse van kinderen in onderwijs en slechte schoolprestaties.
Het doel van het project is de installatie van regenwateropvang en de bouw van toiletten.

Objectieven:

Het doel van het project is het kader en de studie- en werkomstandigheden van leerlingen en leerkrachten te verbeteren en het begrip schoolhygiëne te versterken.

Begunstigden:

585 leerlingen waarvan 262 meisjes en 323 jongens

Budget: 6.000 €

Risico’s:

- Ziekteverzuim/schooluitval van kinderen,
- Risico op ziektebesmetting (diarree, tyfus, enz.)
- Hoog percentage analfabeten.

Documenten in bijlage:

Budget

Top


Opvolging

Datum:                 14 juli 2023
 
Naam project:       Regenwateropvang en toiletten

Algemene status:

Dit project is bedoeld om de hygiëne en sanitaire omstandigheden op de Anania school in Cibitoke te verbeteren. Er waren immers onbeveiligde plaatsen onder de blote hemel.
De toiletten infecteerden de kinderen, die ziektes kregen omwille van hun vuile handen.
Het project moedigt massale deelname van kinderen aan.  Vooral de jonge meisjes, die na hun maandstonden niet deelnamen aan de lessen vanwege het gebrek aan sanitaire voorzieningen.
De nieuwe regenwatertank geeft hen toegang tot het water dat ze gebruiken om hun handen te wassen na hun intieme behoeften, maar ook om de netheid in het algemeen te bevorderen.

Vorderingen sinds vorig status rapport:

Nadat we het geld hadden ontvangen, werden op 20 april ‘23 de werken opgestart, te beginnen met het mobiliseren van arbeidskrachten om te graven en te bouwen.  De bouwmaterialen die we gebruikten waren bakstenen, zakken cement en kruiwagens (zand, grind, grof zand voor de septische tank en gewoon zand).  Dan ook nog de aankoop van betonijzer, beugels, kilo's binddraad, bekistingsplaten en spijkers om de plaat van de septische put te bedekken, enz.

Volgende materialen werden gebruikt voor de bouw van het 5-deurs toiletgebouw: bakstenen, bakken zand en grind, cementzakken voor de bouw en de bestrating van de toiletten en het pleisterwerk binnen en buiten, halve bakken bouillonzand, gewoon zand, planken voor het dak en de deuren, gewone spijkers en plaatnagels, assen, plaatstaal, blikken waterverf en olieverf. Apparatuur voor het opvangen van regenwater werd gekocht: een watertank, buizen om het water naar de toiletten te leiden, wastafels,  sifons en accessoires... Tot slot bouwden we een steunmuur voor de tank, waarvoor betonijzer, beugels, planken, enz. nodig waren. Merk op dat we de hele ruimte tussen de toiletten betegeld hebben, aangezien er 3 toiletten aan de ene kant en 2 aan de andere kant zijn.

Financiële status:

De verkregen steun bedroeg 6.050 $. Dit geld werd besteed aan alle benodigde apparatuur, een bonus voor het SAFEVBU-team, monitoring- en communicatiekosten, etc. Aankopen werden gedaan in $ (vanwege een probleem - zie hieronder).

Problemen/knelpunten:

Toen we het geld ontvingen, hadden we een probleem door de wissel van onze lokale munteenheid (biljetten van 10.000 en 5.000 Burundese frank). In die tijd verkochten winkeliers hun waren alleen in buitenlandse valuta uit angst dat de lokale valuta zijn waarde zou verliezen. Het mechanisme om deze oude biljetten bij de bank te deponeren was moeilijk omdat alle banken overbelast waren. Gezien het gebrek aan capaciteit bij de verschillende banken, beval de overheid de houders van de oude biljetten om ze te deponeren bij de bank in hun respectieve zone.

Bijgevoegde documenten (foto’s, reçu’s…):

Foto’s

Top


Fotos

Klik op de foto om het album te bekijken

Top