Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 De Palster 2016
Opvolging 2016
FotoalbumDe Palster 2016

De leerlingen van het vierde leerjaar en de tweede kleuterklas stelden begin februari  het nieuwe thema Afrika voor.  Daar werd  iedereen uitgenodigd voor de inleef dag op 19/02.  De kinderen kregen ook de opdracht om 'speelgoed waarmee kinderen zouden kunnen spelen in Afrika te ontwerpen met  materiaal zonder waarde.  Maar eerst was het uitkijken naar het team van 'vleugels van hoop'.

Die dag kwam Vleugels van Hoop naar onze school, een vereniging die de ontwikkeling van mensen in Centraal Afrika steunt.  Aan de hand van foto's, véél materiaal en de zeer boeiende informatie leerden we meer kennen over hun projecten. 

De kinderen waren ongelooflijk geïnteresseerd en stelden zeer veel vragen.  De organisatoren hadden zoveel gerief mee dat het een zeer interactieve en leerzame dag werd.  Van de kleinste kleuter tot leerlingen van het zesde leerjaar waren gefascineerd.  Die middag  konden de kinderen deel nemen aan de sobere maaltijd met soep en brood.  De meeste kinderen deden hier maar al te graag aan mee.  De opbrengst van die middag en de opbrengst van de verkoop van onze sjaals en mutsen op de kerstmarkt wordt integraal geschonken aan de organisatie 'vleugels van  hoop'   en we hopen dat het hen kan helpen bij het realiseren van hun projecten.

juf Caroline en mevr. Luce

Top


Opvolging

Beste Mevrouw Luce,
Beste Leerkrachten, 
Lieve vriendjes van De Palster,

Hierbij willen we U allen hartelijk danken voor jullie schenking van 300€ ten voordele van de projecten van onze vereniging.

Met deze mooie som helpen jullie ons om de douches van het mega-project
'Een wereld voor alle kinderen' (een nieuwe thuis voor de andersvalide kinderen van Jya Mu Bandi Mwana), in Rwanda, te realiseren.

Op http://www.vleugelsvanhoop.be kunnen jullie het reilen en zeilen van onze vzw op de voet volgen.  Ga zeker eens kijken bij “acties 2016”.

Dikke zoen en dankbare groeten namens ons gevleugelde-team,

Bernadette Gacas-Verhoye
voorzitter

Top


Fotos

U kan het album hier bekijken.

Top