Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 Dodentocht Bornem 2016
Opvolging 2016
FotoalbumDodentocht Bornem 12 augustus 2016

Op 12 augustus 2016 om 20 uur zal de 47ste editie van de Dodentocht Bornem starten.
Twee dappere dames, Kathleen en Diane gaan de uitdaging aan om de 100 km te stappen voor het goede doel.

Ze willen sponsoring werven voor het grote bouwproject van Vleugels van Hoop.
Dank zij dit bouwproject zullen 267 andersvalide kinderen onderdak en zorgen krijgen.
Zie onder projecten. Klik hier.

Dodentocht

Top


Opvolging

Artikel geschreven door Diana, deelneemster ...

Voor,  tijdens en ná de dodentocht…

Zoals elk jaar keek ik ernaar uit om de ,,dodentocht van Bornem” te doen. Dit samen met mijn vriendin Katheleen.  Op zekere dag kreeg ik de vraag of ik dit eventueel wou stappen voor een ,,goed doel”: Vleugels van Hoop. Mijn eerste idee was, waarom niet – ik stap hem toch! Maar…Vleugels van hoop was me totaal onbekend. Ik wou toch wat geïnformeerd worden omtrent de werking ervan! Een eerste vergadering werd ,,georganiseerd”! Ik ontmoette enkele toffe mensen (dat was al een éérste goed punt) en tussen pot en pint werd me het één en ’t ander duidelijk gemaakt. Ik ging daarna naar huis met een héél goed gevoel en de bevestiging dat ik een goede beslissing had genomen.

Dan ging alles opeens vrij snel: affiches, flyers, een  interview met als resultaat een halve pagina 'reclame' in het Nieuwsblad én de nodige zenuwen! Want, onbewust legt dit toch een bepaalde druk en verantwoordelijkheid op je schouders… Want ik ben van het principe: als je je engageert voor iets, awel dan moet je het goed doen!!! Dat betekende dus, zéker de tocht van 100km uit stappen… De week ervoor kwamen zelfs allerlei kwaaltjes tevoorschijn, die ik nog nooit had gehad.

En dan was het 12 augustus: de start! Met volle moed er tegenaan! Na 17uur en 2 minuten gingen we over de eindmeet. De laatste kilometers kregen we vleugeltjes, ten eerste omdat we  plots een delegatie van madammen met een wit T-shirt op ons zagen afkomen, waarvan 2 met een pracht van een witte roos (voor ons bestemd) en ten tweede: de wetenschap dat de rest van de delegatie op een terras zat te wachten met de beloofde 2 Bornemmekes en een zak chips!

En… we waren allemaal tevreden! De staptocht was goed afgelopen, de bierkes smaakten voortreffelijk en we hoorden dat de stortingen vlot binnen kwamen – dat was uiteindelijk de bedoeling van dit avontuur!!!

Top


Fotos

Klik op de foto en bekijk het ganse album

Top