Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 
Heilig Graf Vosselaar
Opvolging actie
Fotoalbum'Vleugels van Hoop' in Heilig Graf Vosselaar

Op 13 en 14 maart 2014 zijn afgevaardigden van “vzw Vleugels van Hoop” Anita en Paul, Hilde en Anne de kinderen van het Heilig Graf komen warm maken voor dit mooie initiatief.
Samen met Anita en Paul nam ik enkele maanden geleden contact op met de school om toelating te vragen om dit project voor te stellen en uit te werken. De opbrengst van de jaarlijkse sponsortocht van de vasten, zou dan voor Rwanda (Vleugels van Hoop) kunnen zijn. De directeur vergiste zich wel eens en maakte er Hoop van Vleugels van, maar daar zit zeker ook wat waarheid in. De leerkrachten van de school waren alvast zeer enthousiast bij de voorstelling van het project.
Ook de kinderen trokken de ogen open bij het horen en zien van foto's, verhalen, materialen, … Er werden wel 100 vragen gesteld en als één leerling dacht dat de ministers met het geld aan de haal zouden gaan, heeft Hilde zich direct verantwoordelijk gesteld.
Achteraf waren er enkel positieve reacties te horen van directie, leerkrachten en leerlingen. Een sterk punt in deze manier van werken is zeker en vast het feit dat kleinere, afgebakende projecten voorgesteld worden. Een varken betalen, dat kan voor lagere schoolkinderen wel, een hele samenleving veranderen is iets waar zij nog veel te jong voor zijn.

Marleen De Bont

Top


Opvolging van de actie

Vrijdag 16 mei 2014 werd vleugels van hoop uitgenodigd door de lagere school van het h. Graf in  Vosselaar.
De sponsortocht van de leerlingen bracht 4 413,52 euro op. Flink gedaan hé!
Onder een stralende zon werd aan de leerlingen  het bedrag meegedeeld. Anita heeft in naam van Vleugels van Hoop iedereen bedankt.
Blij en tevreden keerden wij terug.

Klik hier om de foto's te bekijken

Top


Fotos

Klik op de foto om het album te bekijken

Top