Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 
Kabale Uganda 2014
Opvolging januari
Eindrapport 30 januari
FotoalbumHuishoudelijke behoeften in de huizen van kwetsbare kinderen

Locatie: Kabale - Oeganda

Looptijd: 6 maanden na opstart

Aanvrager: Leonard Tumwesigye voor Children Rescue Voluntary Organisation (CRVO)

Omschrijving van het project:

Dit project gaat verbetering brengen in gezondheidsomstandigheden van de kwetsbare kinderen. Het streeft naar verbetering van de levensomstandigheden voor de kinderen door hen betere levensstandaard aan te bieden met positieve impact op hun gezondheid. Door het aanbieden van basisbehoeften zullen bvb het bed niet meer gedoeld moeten worden welke een verbetering zal brengen in het verspreiden van besmettelijke ziektes.

Doelstellingen:

Een goede en gezonde omgeving aanbieden aan de kinderen, door het aanreiken van basisbehoeften welk hen een betere toekomst zal geven

 1. Creëren van een goede huiselijke omgeving voor kinderen.
 2. Bestrijden en elimineren van ziektes welke veroorzaakt worden door het delen van beddengoed.
 3. Kinderen de verantwoordelijkheid geven van hun eigen spullen.
 4. Kinderen te informeren van hun recht op basis benodigdheden.
 5. Bewustzijn creëren bij de opvoeders aangaande de rechten van het kind, ongeacht het wezen of kwetsbare kinderen zijn.

Begunstigden:

Dit project is ten voordele van de kwetsbare kinderen binnen het CRVO welke opgenomen zijn in een familie en indirect ook van de opvoeders en de leden van hun families.

Budget:

ITEM

AANTAL

EENHEIDSPRIJS

TOTALE KOST

Matrassen

100

80.000

8.000.000

Dekens

100

30.000

3.000.000

Bedden

100

70.000

7.000.000

Lakens

100 paar

25.000

2.500.000

Handdoeken

100

15.000

1.500.000

Muskietennetten

100

20.000

2.000.000

Sandalen

100 paar

5.000

500.000

Bassins

100

10.000

1.000.000

Koffer (metaal)

100

60.000

6.000.000

Transport

 

500.000

500.000

TOTAAL

 

 

32.000.000

Aan de wisselkoers van 09/12/2013 (€ 1 = 3449,46 Uganda Shillings) : € 9.277

Risico’s:

Children Rescue Voluntary Organization (CRVO) garandeert de duurzaamheid van dit project door continue sensibilisering van zowel de kinderen als de opvoeders aangaande goed onderhoud van de aangeschafte materialen, alsook het pleiten voor goede sanitaire en hygiënische omstandigheden op huishoudniveau. Kinderen zullen ook hun rechten kennen en gevoel voor verantwoordelijkheid aanleren. Dit project zal de meest kwetsbaren in de gemeenschap effectieve ondersteuning en verbeterde levenskwaliteit aanbieden ondersteund door goed management en leiderschap en technische ondersteuning van het CRVO personeel, bestuur en lokale leiders.

Top


Opvolging van het project

Datum: 15 januari 2014

Algemene status:

Nadat de nodige fondsen toegekomen waren en omdat de meeste zaken beschikbaar zijn op de markt zijn 5 opvoeders en 3 stafmedewerkers van CRVO op bezoek gegaan bij de kinderen in de families, om te kijken wat de specifieke noden waren. Nadien werden de nodige zaken aangekocht in de winkels.
Vandaag werden de aankopen verdeeld onder de kinderen. In bijlage vindt u foto’s van wat vandaag allemaal gebeurde.
De bedden zijn besteld bij de schrijnwerkerij en zullen binnen ongeveer 2 weken klaar zijn. Dan zullen ook de bedden en de matrassen aan de kinderen worden gegeven. Dit gaf nog meer glimlachen op hun gezichten vandaag.

Er werd de hele dag gedanst. Ik heb meldingen gekregen van de gemeenschap dat de kinderen, terwijl ze op weg waren naar huis, zongen en dansten op de straat, waardoor vele mensen hen volgden. Ze waren zeer uitgelaten en zeer dankbaar voor jullie steun.
Toen ik zag dat ze gelukkig waren en riepen “Vleugels van Hoop, dank u om aan ons te denken en onze problemen te begrijpen!” was ik ontroerd en voelde me zeer nederig. Dit project is zeer belangrijk voor de huishoudens. Toen we de kinderen in hun familie bezochten kregen we de bevestiging dat ze de gevraagde basis zaken niet hadden.
Hun geluk en gezang terwijl ze naar huis gingen was heel oprecht en juist als je kijkt naar de omstandigheden waarin ze leven.

Bijgevoegde documenten (foto’s, reçu’s,…):

Foto’s: zie album hieronder

Top


Fotos

Klik op de foto voor het volledige album

Top


Eindrapport 29 januari.

Datum: 29 januari 2014

Algemene status:

CRVO, met de hulp van Vleugels van Hoop, heeft een betere thuis omgeving gecreëerd door het aanbieden van basis noodzakelijkheden, wat tot gevolg heeft dat wezen en andere kwetsbare kinderen nu leven in een betere situatie met vernieuwde hoop. Dit project laat de opvoeders toe om voor hun spullen te zorgen en hun levensstandaarden te verbeteren.

Het project is volledig voltooid daar alle goederen aangekocht zijn en verdeeld zijn onder de kinderen in de families.

Vorderingen sinds vorig status rapport:

Ook de bedden en matrassen zijn u verdeeld onder de kinderen. Dus nu hebben alle huishoudens met CRVO kinderen een bed, matras, muskietennet, koffer, deken, lakens en sandalen.

Financiële status:

Het aangereikte budget is volledig gebruikt voor de aankoop van de noodzakelijke goederen, zoals eerder aangetoond werd in de recu’s.

Problemen/knelpunten:

Een verbetering is noodzakelijk in de voedselzekerheid, om te garanderen dat alle families voldoende voedsel hebben zodat de kinderen een behoorlijk voeding krijgen. CRVO zou daartoe graag extra grond aankopen wat hen zou toelaten verschillende soorten groenten te kweken als gezonde voeding voor de kinderen.

Uitdagingen zijn:

 • Tekort aan personeel omwille van te weinig middelen
 • Slechte wegen en netwerk
 • Tekort aan fondsen om de nodige medicatie aan te kopen voor de kinderen die opgevangen worden
 • Ontbreken van een wagen om het reddingproces te vergemakkelijken

Bijgevoegde documenten (foto’s, reçu’s,…):

 • Foto’s
 • Bedankbrieven van de kinderen

Top