Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 
Kadungulu Oeganda
Opvolging 2023
Fotoalbum


 

Zonnelampen

Locatie:                 Serere district, Kadungulu, Oeganda

Duurtijd:               6 maanden

Aanvrager:            Apetu Joseph voor Innovative Youth with Action Uganda

Voorstelling project:

Dit project heeft tot doel de kerosinelampen te vervangen door zonnelantaarns op schone energie voor 50 huishoudens, om de afhankelijkheid van kerosine te verminderen, wat op zijn beurt de uitstoot van kooldioxide vermindert. Het project zal bijdragen aan minder vervuiling binnenshuis en een lager risico op brandwonden en oogproblemen, langere studietijd voor kinderen en werkuren voor volwassenen, en meer veiligheid voor vrouwen en kinderen.
De begunstigden betalen gedurende 12 maanden een maandelijks bedrag, het bedrag dat ze maandelijks uitgeven voor de aankoop van kerosine. Met de maandelijkse bijdrage van de begunstigde huishoudens kunnen we 2 extra zonnelantaarns per maand uitdelen aan nog eens 2 begunstigde huishoudens.

Objectieven:

Energiearmoede verminderen en de afhankelijkheid van kerosine verminderen door 50 huishoudens te voorzien van betrouwbare, schone en duurzame zonnelantaarns.

Begunstigden:

50 kwetsbare huishoudens

Budget: 4.553 Euro

Risico’s:

Weinig risico: er wordt een effectief monitoring- en evaluatiesysteem opgezet voor de succesvolle implementatie van het project.

Documenten in bijlage:

Budget

Top


Opvolging

in opbouw

Top


Fotos

Klik op de foto om het album te bekijken

Top