Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 Mater Salvatoris Kapellen
Opvolging 2017
FotoalbumMater Salvatoris Kapellen

Een gewone lesdag op het Mater Salvatorisinstituut te Kapellen? Of net niet? Op 7 februari kregen we een presentatie om de projecten van 'Vleugels van Hoop' toe te lichten. Een deel van onze leerlingen koos op vrijwillige basis voor deze organisatie om geld in te zamelen.

Wie voor 7 februari nog twijfelde of 'Vleugels van Hoop' wel een interessant project was om zich voor in te zetten, was na de uiteenzetting van Hilde en Bernadette wel overtuigd. Beide dames slaagden er probleemloos in om een groep van 69 leerlingen muisstil te krijgen. De mooie presentatie toonde een veelzijdig beeld van Centraal Afrika: de mooie groene heuvels, de hartelijke altijd lachende bevolking, hun optimisme en inventiviteit ondanks een gebrek aan infrastructuur, opleiding, gezondheidszorg.... Heel wat voorbeelden waren uit het leven gegrepen en lieten een diepe indruk na. Leerlingen huishoudkunde leren hoe ze glazen moeten spoelen, omdat ze nog nooit een glas gezien hebben.?... voor jongeren anno 2017 een voorbeeld dat tot de verbeelding spreekt.

Onze leerlingen waren vooral gecharmeerd door de manier waarop projecten op poten gezet worden: de plaatselijke bevolking krijgt hulpmiddelen aangereikt (bijv. een paar biggetjes - die ze leren verzorgen en inzetten voor een kweekprogramma) om op korte termijn in hun eigen behoeften te voorzien. De nadruk ligt op zelfredzaamheid, niet op afhankelijkheid.  

Bovendien kregen we ook een duidelijk beeld van wat er, voor een stukje, met onze sponsoring van twee jaar geleden gerealiseerd werd: een opvangcentrum voor andersvalide kinderen werd volledig ingericht volgens de noden van zijn bewoners. Het contrast tussen 'voor' en 'na' kon niet groter zijn. En of dat motiverend werkt!

Na de vragenronde bekeken heel wat leerlingen de kleine tentoonstelling met ter plaatse vervaardigde voorwerpen en .... toen kwamen de tongen los.... Aan de vragen was duidelijk te merken dat iedereen al volop inspiratie zocht om sponsorgeld in te zamelen voor onze loopwedstrijd op 26 april.

Bedankt Vleugels en tot snel!

Top


Opvolging

Deze voormiddag, 24 april 2017, werden we warm onthaald in het Mater Salvatoris Instituut in Kapellen ter gelegenheid van de overhandiging van de donatie in het kader van hun actie Goede Doelen.

Voor de start van de "Race van de Gouden Roepie", hun jaarlijkse sponsor loopwedstrijd, heeft Sonny de cheque van 692€ in ontvangst genomen.
Dit was het resultaat van de inzet van de 5° en 6° jaars.
Na de overhandiging barstte de sportmanifestatie los.

Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind.
Het was verwarmend te zien hoe de leerlingen weerom hun creativiteit de vrije loop hadden gelaten.
Ze gaven duidelijk blijk van een onvermoeibare inzet, niet alleen in het inzamelen van fondsen, maar evenzeer in sportieve inspanningen.

Hiervoor onze hartelijke dank.

Top


Fotos

Top