Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 Liesa Charlotte Rwanda
Opvolging 2016
FotoalbumLiesa Charlotte in Rwanda

In december 2015, januari  en februari  2016 vertrokken twee  gemotiveerde vroedvrouwen in opleiding Liesa en Charlotte op stage naar Cyangugu in Rwanda.

Hoe zij dit beleefden kan je lezen in volgend boeiend verslag.

Top


Opvolging

10 maand geleden kregen wij, Liesa en Charlotte, mede dankzij Vleugels Van Hoop, de geweldige kans om het prachtige Rwanda te ontdekken.

In functie van onze opleiding vroedkunde trokken wij naar het gezondheidscentrum in Cyangugu nabij de grens met Congo. Wij hebben daar 3 maand met hart en ziel gewerkt zowel aan onze verloskundige vaardigheden als aan onszelf. We volgden de zwangere vrouwen op en deden samen 59 bevallingen. Dag en nacht stonden wij voor hen paraat.
Dit zorgde voor wederzijds respect en mooie vriendschappen.

Tussen het werken door hadden we nog tijd om het land der duizend heuvels te ontdekken. We kregen ook de kans om het team van Vleugels van Hoop te ontmoeten. Met zicht op het Kivu meer en een lekker hapje konden we al onze verhalen delen. Dankzij hen kregen we de kans om in de veilige haven van de zusters te verblijven maar anderzijds toch tussen de lokale bevolking te kunnen leven. 1000 maal dank voor alles wat zij voor ons deden.

Het was een voor ons onvergetelijk avontuur en als het aan ons ligt keren we zeker op een dag terug! Deze organisatie doet prachtig werk en we zijn vereerd om zulke mensen te mogen leren kennen. Voor ons is het zeker geen vaarwel maar tot ziens!

Charlotte Verspeelt & Liesa De Breucker

Top


Fotos

Top