Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 


Muleba Tanzania 2022
Opvolging 2022
Fotoalbum


 

Microkredieten voor plattelandsweduwen en grootmoeders

Locatie:               Usagara, Busisi, Nyampande en Buyago – Sengerema – Tanzania

Duurtijd:            12 maanden

Aanvrager:         Richard K. Bataringaya namens Action for Ngono basin
                          reforestation (ACTNGONO)

Voorstelling project:

Buyago, Usagara, Bususi en Nyampande zijn kleine nederzettingen aan de oevers van het Victoria meer. De hoofdbron van inkomsten is de visserij, voornamelijk uitgevoerd door mannen. Vele vrouwen werken als bierverkoper en sexwerker, naast het verkopen van vis. Ze zijn kwetsbaar omwille van misbruik en geweld en hebben geen toegang tot gezondheidsdiensten, behandeling en opvolging. Het aantal wezen en kinderen in het algemeen met HIV/Aids in deze gebieden is zeer groot.

Op de leeftijd waarop grootmoeders verwachten ondersteund te worden door hun volwassen kinderen zijn velen in de situatie beland dat ze fulltime zorgen voor hun kleinkinderen, wezen en kwetsbare kinderen, nadat ze hun kinderen verloren aan HIV/Aids. Velen van hen zorgen voor tot 14 kinderen, zonder sociale zekerheid, gezondheidszorg, basis woning,… Daarom zoeken deze vrouwen naar een kleine lening om een inkomsten generende activiteit te starten, die ze niet kunnen krijgen van de Tanzaniaanse banken.
Dit project voorziet uitgebreide training, toegang tot een microkrediet en ondersteuning van kleine zakenactiviteiten zodat deze vrouwen nieuwe vaardigheden kunnen aanleren en een inkomen kunnen genereren om de kinderen voeding, onderwijs en medische zorg te kunnen geven. Dit project steunt op sparen in groep, kleine microkredieten aan te bieden en garantie van terugbetaling van de leningen op groepsniveau. Daardoor kunnen nadien andere begunstigden toegevoegd worden.

Objectieven:

  • De begunstigden toe te laten een klein inkomsten genererend project te

     starten door hen training te geven in de nodige vaardigheden.

  • Promoten van de spaarcultuur onder de begunstigden.
  • De grootmoeders en weduwen een klein krediet aanbieden aan een betaalbare rentevoet.

Begunstigden:

  • Direct: 25 grootmoeders, 25 weduwen en 600 wezen en kwetsbare kinderen daar elke vrouw een familie van 12 personen heeft
  • Indirect: hun gemeenschap, 5000 mensen

Budget:

17.370.148 Tanzanian shillings, zijnde 6.670,00 €

Risico’s:

Om de risico’s te minimaliseren zal ACTNGONO nauwe monitoring doen op wekelijkse en maandelijkse basis. Indien noodzakelijk zal een opfristraining gegeven worden.
Het sparen en terugbetalen van de leningen wordt gedaan op groepsniveau.

Documenten in bijlage:

Gedetailleerd budget

Top


Opvolging

in opbouw

Top


Fotos

in opbouw

Top