Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 


't Spijker Hoogstraten 2014
Opvolging actie
Fotoalbum actieOp bezoek in de vrije basisschool Spijker te Hoogstraten.


Als oud-leerkracht van deze school in Hoogstraten was ik heel blij dat ik, samen met mijn man en enkele enthousiaste medewerkers van "Vleugels van Hoop", een project voor Rwanda mocht komen toelichten aan kinderen van de basisschool.

Van woensdag t.e.m. vrijdag 12, 13 en 14 februari, trokken wij naar de school. Eerst kwamen de kleuters aan de beurt. Op donderdag en vrijdag was het de beurt aan de kinderen van de lagere school. In groepen van ongeveer 40 kregen de leerlingen aan de hand van een powerpoint- presentatie een toelichting over de leefwijze en de cultuur in Rwanda, over de moeilijke levensomstandigheden, maar ook over de kansen naar de toekomst toe. Uiteraard kwam het gekozen project, varkenskwekerijen steunen, uitgebreid aan bod. De leerlingen waren geïnteresseerd en zeer leergierig, de leerkrachten en de directie (de directeur woonde een sessie bij) werkten enthousiast mee.
Na de uiteenzetting genoten de kinderen van de tentoonstelling. Ze konden met alle zintuigen de talrijke  voorwerpen uit Rwanda ontdekken.

De volgende weken zullen al de kinderen van de basisschool een oproep doen bij familie, kennissen en buren om hen financieel te steunen voor een sponsortocht door Hoogstraten ten voordele van het project van "Vleugels van Hoop". Kleutertjes wandelen een korte afstand, de lagere schoolkinderen 5 km of 10 km, naargelang de leeftijd.

DANK aan alle leerlingen, directie en leerkrachten voor hun enthousiaste medewerking!

Anita Totori-De Bont

Top


Opvolging van de actie

Deze morgen, 2 april, vroeg (niet zo vroeg als François) opgestaan om naar de misviering te gaan in Hoogstraten.
De viering begon met  Jean Bosco Safari’s  ‘Vleugels van Hoop’ lied.
Prachtig om te horen in zo’n mooie gotische kerk,  echt een kippenvel moment.
Op het einde heeft de directeur de kinderen op een zeer ludieke manier verteld wat de sponsortocht opgebracht had.
Hij was naar een boer in Wortel geweest en had daar een moedervarken en 18 biggetjes gekocht die hij meegebracht had in een kartonnendoos met een doek er over ... in de kerk!??
Daarnaast stond een ton met daarin alle centen die de kinderen verzameld hadden. Deze werd  aan juf Anita (oud collega van de school ) overhandigd.

O N G E L O O F L I J K … de som van 4050,72 €  

Dus geen cheque maar een ton vol centjes. Ik heb die mee mogen nemen en zal ze morgen naar de bank  brengen. 
De varkentjes in de doos waren spaarpotvarkentjes ; voor iedere klas één zodat de kinderen aan ‘Vleugels  van Hoop’ kunnen blijven denken.

Anita heeft in ons aller naam de kinderen bedankt voor’ hun stappen’ en de juffen voor hun enthousiasme en  inzet.  Paul heeft gefilmd , voor foto’s was er niet genoeg licht.
Mijnheer pastoor van Hoogstraten was zelf al 6 keer in Rwanda geweest en liet de kinderen de vredeswens 'amahoro' aan mekaar wensen.

Zo dat was het dan.
Groetjes
Hilde, penningmeester 'Vleugels van Hoop'

Top


Foto's

Klik op de foto om het album te bekijken

Top