Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 

 

Uvira Congo 2022
Opvolging mei 2022
Opvolging aug. 2022
Fotoalbum


 

Tuinbouw

Locatie:                 Uvira, Zuid-Kivu, DR Congo

Looptijd:               6 maanden

Aanvrager:            AJEAK vzw - MUTEREKWA NDAGAHWA KINUKA Joel, COORDINATEUR.

Omschrijving van het project:

De bevolking van de midden- en hoge plateaus van Uvira lijdt aan acute en ernstige ondervoeding als gevolg van gebrek aan voedsel, aangezien de bevolking die leefde van landbouw en vee geen tijd meer heeft om te cultiveren na de herhaalde verplaatsingen als gevolg van gewapende conflicten. In verschillende dorpen worden sterfgevallen geregistreerd van zwangere vrouwen en kinderen die aan ondervoeding lijden.

Doelstellingen:

Dit project heeft tot doel het sterftecijfer van zwangere vrouwen en kinderen die aan ondervoeding lijden door de consumptie van peulvruchten te verminderen en hun gezondheidstoestand te verbeteren. Maar ook de verlaging van de prijs van groenten op de markten.
60% van de productie zal worden verdeeld onder de begunstigden en 40% zal worden verkocht om de zelffinanciering van het project na de geplande 6 maanden mogelijk te maken.

Begunstigden:

300 zwangere vrouwen en kinderen die lijden aan ondervoeding.

Budget:

3923,85 €

Risico’s:

Bijgevoegde documenten:

Gedetailleerde beschrijving van het project en budget

Top


Opvolging

Datum:                 10 mei 2022
 
Naam project:       Tuinbouw

Algemene status:

Na ontvangst van het fonds op 04 maart 2022 zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Werving van de agronoom die het project uitvoert door middel van een contract voor een periode van 6 maanden
  • Ondertekening van een huurcontract voor bebouwbare grond voor een oppervlakte van elk 1 hectare waarvan 1 in Katala, 1 in Lemera en 1 in Mulenge voor 6 maanden (lokale bijdrage van onze organisatie AJEAK asbl)
  • Ploegen en eggen van 3 hectare
  • Aankoop van zaden, landbouwgrondstoffen en materiaal
  • Aankoop van fytochemicaliën

Vorderingen sinds vorig status rapport:

- Voorbereiding van kwekerijen en kiemers van tomaten, wortelen, aubergines, amarant, koolpalm, ui voor een periode van een maand,
- Voortdurend wieden, water geven, planten besproeien met chemicaliën.
Het project is al in 2,5 maand van uitvoering van de geplande 6 maanden.

Financiële status:

De moeilijkheid doet zich voor bij de omrekeningskoers van euro naar Amerikaanse dollar omdat tijdens het ontwerp van het project, 1 euro gelijk was aan 1,1345 Amerikaanse dollar, terwijl tijdens de uitvoering van het project 1 euro werd omgerekend naar 1,09 Amerikaanse dollar, wat een tekort veroorzaakte in de betaling van de agronoom voor een periode van 2 en een halve maand vanwege de effecten van de oorlog in Oekraïne op de wisselkoers. Dit verschil wordt intern beheerd door onze organisatie AJEAK vzw.

Problemen/knelpunten:

Gevallen van ernstige en matige ondervoeding zijn talrijk in het projectuitvoeringsgebied. Daarom zijn er veel verzoeken om het project uit te breiden naar andere gezondheidszones en gezondheidsgebieden die geen begunstigde zijn van het project.

Bijgevoegde documenten (foto’s, reçu’s…):

Foto’s, huurcontracten, facturen

Top


Opvolging augustus 2022

Datum:                       2 augustus 2022

Algemene status:

Alle gewassen groeiden goed. Alvorens tot de oogst over te gaan, heeft AJEAK een ontmoeting gehad met de begunstigden die kozen voor een progressieve oogst, omdat bepaalde gewassen, waaronder tomaten, aubergines en kool, zich na de oogst voortplanten en de begunstigden in staat stellen een tweede oogst te hebben. Het project ondervond geen moeilijkheden tijdens de uitvoering, aangezien het niet alleen de steun kreeg van de begunstigden, maar ook van de lokale autoriteiten en de hele bevolking.

Vorderingen sinds vorig status rapport:

60% van de productie wordt verbruikt door de begunstigden en 40% wordt verkocht voor de duurzaamheid van het project. In de loop van augustus werd gestart met het oogsten.

Financiële status:

Om het project goed uit te voeren, heeft de organisatie AJEAK $ 272,5 USD betaald om de loonlijst van de agronoom te voltooien voor een periode van 2 en een halve maand. Dit tekort is gekoppeld aan de wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar.

Problemen/knelpunten:

Het aantal ondervoede gevallen neemt toe in de gezondheidszone en er zijn al 115 nieuwe gevallen geïdentificeerd buiten de begunstigden van dit project.

Bijgevoegde documenten (foto’s, reçu’s…):

Facturen, contracten en foto’s

Top


Fotos

Klik op de foto om het album te bekijken

Top