Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 de Valse Teefjes
Opvolging actieBenefietoptreden 'de Valse Teefjes'

De Valse Teefjes zijn twintig meerstemmige zangeressen die niet voor één enkel gat te vangen zijn. Bijgestaan door hun huisband – een violiste, accordeoniste en tubaïste – brengen ze een pittig programma. De Valse Teefjes werpen zich uitbundig op pop & rock, schlager, opera, soul, blues, jazz, strijdlied, aria, varia en etcetera. Het recept is een sappige mix van bekende covers en eigen, eigenzinnige teksten op een bedje van gevarieerde Vlaamse dialecten. Van het Gents via het Aalsters over het Brugs en het Brussels zingen de Valse Teefjes zich een weg naar het Oostends en het Kempisch.

Bezoek de website http://valseteefjes.be/ of volg hen op Facebook en ontdek hoe De Valse Teefjes hun publiek niet alleen veel plezier brengen, maar ook ontroeren.
De Valse Teefjes brengen u met hun meer dan twintig vrouwen sterke koor en hun al even flamboyante muzikanten een sterke act die een breed publiek kan boeien.

Hun repertoire al even kleurrijk als hun sakosjen. Hun kapsels even ondeugdelijk als hun outfit.
En hun humor even onbedaarlijk als hun enthousiasme. Ze brengen bekende songs, in telkens weer een ander Vlaams dialect. Alles verdraaid en met een hoek af.
De Valse Teefjes bestaan uit een duivels orkest met een engelenkoor of is het omgekeerd?
Samen brengen ze een wilde show vol verrassingen.

Recht uit het hart van hun rebelse Gentse ziel.

Datum van afspraak: 18 oktober 2014 te Lovendegem /  Tickets reeds  UITVERKOCHT!!!

Top


Opvolging actie

Zaterdagavond 18 oktober: een goed gevulde zaal in Lovendegem voor het optreden van de Valse Teefjes  ten voordele van onze vzw, iedereen heel benieuwd!

Man, man, man ….wat een explosie van kleuren! Een groep van 29 dames verschijnt op het podium in kleurrijke, grappige outfits van hoedjes, rokjes, kousen, schoenen, handtassen… Je ogen weten niet waar eerst te kijken. En dan brengen ze liedjes op bekende melodieën maar met hun eigen originele, grappige, soms een beetje stoute teksten in het West-Vlaams, het Gents, het Oilsters.
Ze zingen over alledaagse dingen voor iedereen zeer herkenbaar: over een hemd strijken, moeilijke computertermen, een dagje luilakken in de tuin, je sakosj niet meer vinden. Drie toffe madammen begeleiden ze met accordeon, viool en tuba . Ook de dirigente haalt vlot de gitaar boven.
Kortom dit was een geweldig mooi en amusant optreden van de Valse Teefjes, een aanrader voor wie ze nog niet gezien en gehoord heeft, voor herhaling vatbaar voor al wie er van genoten heeft.

Onze oprechte en warme dank aan alle Valse Teefjes voor dit geweldige benefietoptreden ten voordele van Vleugels van Hoop.
Wij zijn in elk geval fan van deze groep dames en van hun liedjes!

Top