Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 

 

t' Blokje Wuustwezel 2010
Opvolging actie
Overhandiging cheque
Fotoreportages

Nieuwjaarswens van 'Het Blokje'

'Neem een liter wijsheid van alle volkeren op deze aarde.
Meng het met respect voor alles wat leeft.
Smelt een klontje verdraagzaamheid.
Snipper een handje vol wederzijds begrip.
Laat alles een uur met liefde sudderen.
Besprenkel met hoop.
En verdeel het dan met zorg
over onze planeet.'

't Blokje 2009


 

 

 

 

 

 

 

 

 


't Blokje Wuustwezel 2009

Om deze aktie voor te stellen is de tekst overgenomen uit
het 'Blokkertje'- dé krant van GLS 't Blokje - Loenhout.

'Ook dit schooljaar verbindt 't Blokje aan haar jaarthema een mondiaal project. We kozen voor 'Vleugels van Hoop'. Dit is een organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor kinderen in midden-Afrika. Met één van hun lopende projecten konden onze kinderen al kennismaken op 20 oktober. Bernadette, François en Hilde kwamen vertellen over een school in Rwanda. Door de oorlog was een deel van de gebouwen verwoest en moesten de meisjes in de klassen slapen. Hierdoor konden deze lokalen niet meer gebruikt worden waarvoor ze eigenlijk bedoeld waren: lessen volgen.

Ondertussen zijn de gebouwen hersteld (noot: moet eigenlijk zijn: werd een nieuwe slaapzaal gebouwd) maar nog niet ingericht. Hierbij willen we 'Vleugels van Hoop' graag helpen. Afgelopen weken werd er flink geknutseld voor de school in Shorongi. De opbrengst van de verkoop van de werkjes op onze kerstmarkt gaat integraal naar hen.
Omdat de mensen van 'Vleugels van Hoop' ook zo'n rijkdom aan materiaal bij zich hadden op hun voorstelling en omdat er zo veel tijd te kort bleek om al dit moois te bekijken die namiddag, besteedden juf Hilde en juf Denise graag nog wat tijd tijdens hun lessen om de kinderen dieper onder te dompelen in het leven van onze afrikaanse vrienden.

Muziekinstrumenten, speelgoed, knutselwerkjes, huiselijke spulletjes en foto's allerhande werden met veel nieuwsgierigheid en interesse onder de loep genomen.

In het tweede semester zullen onze leerlingen en leerkrachten zich uitleven in het voorbereiden van een muzische voorstelling rond Afrika, waarvan u de apotheose kan meemaken op vrijdag 28 mei 2010.

DANS, ZANG, MUZIEK, TONEELSPEL EN PRACHTIGE SFEERBEELDEN VOEREN U DAN MEE NAAR DE VELE PARELS DIE AFRIKA RIJK IS. LAAT U VERRASSEN DOOR ONZE LEERLINGEN EN HOU DEZE DATUM ALVAST VRIJ!'


Opvolging aktie.

’t BLOKJE                                                                                           28.05.2010

Kinderen van ’t Blokje geven het beste van zichzelf
voor Kinderen in Rwanda

Subundu en de boom

Er was eens…………. Subundu en de boom*.
Het verhaal over de babbelboom. Na een lange dag kwamen alle mensen van het dorp samen onder de babbelboom om te luisteren naar elkaars verhalen.

Er is … ’t Blokje in Loenhout ten voordele van vzw Vleugels van Hoop.
Kinderen, leerkrachten en directie, van deze ’warme’ school verzorgden met de opvoering van dit muzikale spektakel de afsluiting van hun jaarthema.

Na twee regendagen was de zon op vrijdag 28 mei van de partij. De speelplaats vulde zich met kleine en grote mensen, allen nieuwsgierig om plaats te mogen nemen in de zaal waar het lang verwachte optreden zou plaatshebben.
28.05.2010 - 19u30 Eindelijk is het zo ver !!
We maken kennis met  het koor en muziekensemble. Als decor de savanne met een hut, de niet weg te denken geitjes en kippen én een grote boom.
Als Subundu ten tonele verschijnt is het plaatje compleet.

De ‘babbelboom’ vormt  het centrale punt. Onder deze boom zochten oudjes overdag beschutting tegen de felle Afrikaanse zon. In de avonduren vertelden ze aan de andere dorpsbewoners verhalen van vroeger. Verhalen die ook aan hen werden verteld toen ze nog kind waren. Samen luisterde men naar vrolijke maar ook naar verdrietige verhalen, er werd gelachen en gehuild.

 ‘Subundu en de boom’ gaat over een jonge herder die uit verveling nogal respectloos omgaat met zijn geiten en ten opzichte van de boom op de heuvel waar hij zijn dieren hoedt. Omdat de boom uiteindelijk zijn leven redt, leert hij respect opbrengen voor de natuur en alle levende wezens.

Het wordt een festijn van toneel, zang, muziek en dans. De projectie van foto’s van ‘hier in Loenhout en ginds in het verre Rwanda’ geeft een extra dimensie aan het optreden.
En zoals het met Afrikaanse verhalen gaat, mag je dit verhaal doorvertellen en inkleuren met je eigen fantasie en stem.

De voorbereiding voor deze complexe opvoering heeft maanden inspanning gevraagd, maar met deze voorstelling werd bewezen dat oneindig veel mogelijk is als we de handen in elkaar slaan. De school en haar ganse ploeg besloten om de opbrengst van hun jaarthema te schenken aan de vereniging ‘Vleugels van Hoop’ die hiermee het schoolproject Stella Matutina Kigali, Rwanda in midden Afrika zal steunen.

De overhandiging van de cheque heeft plaats op woensdag 23 juni 2010 om 11u.

Dank U wel ’t Blokje
Dankzij jullie wordt een droom werkelijkheid

* Baranyanka, Eric. is de schrijver van dit originele werk. De schrijver is afkomstig uit Burundi en woont tegenwoordig in België. Zijn verhalen zijn stuk voor stuk kleinoden, waarbij jonge luisteraars zullen wegdromen. Prachtige, duidelijk geschreven verhalen, schitterend geïllustreerd met pentekeningen in overwegend aardetinten op papier met boomnerfopdruk. Uitnodigend tot gebruik is ook de omslagillustratie.

Top


GLS “t Blokje” – Wuustwezel

De school en haar ganse ploeg besloten om de opbrengst van hun jaarthema
“Een venster op de wereld” te schenken aan vzw ‘Vleugels van Hoop’.
De apotheose, op 28 mei, werd een festijn van toneel, zang, muziek en dans in
‘Subundu en de boom’, zoals U hierboven al kon lezen.

De overhandiging van de cheque had plaats op woensdag 23 juni 2010.

Niet minder dan 3000 euro werd bijeen gezameld. Het werd een zeer ontroerend moment, in die mate dat woorden in de keel bleven steken en her en der een traan werd geveegd. Wat een machtig resultaat!

Dank aan de kinderen en hun ouders,
leden van de Vriendenkring 't Blokje en leerkrachtenteam
die deze droom voor Afrikaanse kinderen waarmaken.

eind actie    foto eind actie

Top


Fotoreportages.
Reportage 1

Voorstelling 'Vleugels van Hoop'
Bekijk foto's
Reportage 2

'Subundu en de boom'

Bekijk filmpje

Bekijk foto's

 

Reportage 3

Overhandiging cheque
Bekijk foto's

 

Top

Terug naar acties